Saturday, May 10, 2014

Trumpai apie nemokamus skelbimus





Nemokami skelbimai
Nemokami skelbimai
Nemokami skelbimai – nemokamas šansas parduoti nebereikalingą daiktą ar tai, iš ko paprasčiausiai norisi uždirbti papildomų pinigų. Tai gali būti nebenešiojamų batų pora arba automobilis, knyga arba mobilusis telefonas – internete šiais laikais galima parduoti viską. Įdomu, kuo skiriasi nemokamiskelbimai mazeikiuose ir nemokami skelbimai plungeje? Kaip sėkmingai ir greitai parduoti norimą prekę per skelbimus? Į ką atsižvelgti rašant skelbimą? Atsakymai į visus šiuos klausimus ir dar daugiau.

Apie skelbimus skirtinguose miestuose

Kai omenyje turimi nemokami skelbimai taurage gali pasižymėti vienokiomis tendencijos. Štai, nemokami skelbimai vilniuje gali būti visai kitokie. Sostinėje ir didžiuosiuose šalies miestuose parduodama bei nuomojama nemažai nekilnojamo turto. Tokių skelbimų – būtent nekilnojamo turto – šiuose miestuose bus tikrai nemažai. Paties miesto dydis turi įtakos ir darbo skelbimų skaičiui. Pavyzdžiui, nemokami skelbimai kaune, informuojantys apie laisvas darbo vietas laikinojoje sostinėje, gausumu tikrai pralenks skelbimus mažesniame mieste, pavyzdžiui, Marijampolėje, Utenoje, Alytuje.  Mažesnių miestelių ir provincijų skelbimų portaluose internete ir laikraščiuose gana populiaru reklamuoti savo teikiamas paslaugas. Nemokami skelbimai čia, ne didmiesčiuose, neretai būna skirti ir automobilių pardavimui. Taip pat, nemokami skelbimai ideti mažesnių miestuose portaluose, gana dažnai nurodo parduodamas automobilių dalis.

Kaip tinkamai atsirinkti?

Turbūt visiems ir ne po vieną kartą yra tekę lankytis interneto portaluose, kur viešinami nemokami ar mokami skelbimai. Skirtumas gana ryškus: portalai, kuriuose skelbiami nemokami pranešimai, yra tiesiog sausakimši vadinamojo „virtualaus šlamšto“. Tai pasikartojantys skelbimai arba pranešimai su nuorodomis į užsienio interneto svetaines, į reklamas ar netgi kompiuteriui pavojingus virusus. Iš tiesų, kai omenyje turimi nemokami skelbimai, portaluose, kurių specifika – viešinti būtent tokius, reikia elgtis apdairiai. Reikėtų atidžiai pasirinkti paieškos parametrus. Skelbimus dažniausiai galima „filtruoti“ pagal miestą, parduodamo (arba nuomojamo) daikto, objekto kainą, paties skelbimo įdėjimo datą ir panašiai. Norint gauti kuo tikslesnius ir labiausiai poreikius atitinkančius paieškos rezultatus, reikėtų tinkamai nustatyti filtrą. Kitas patarimas – nespausti neaiškių nuorodų skelbimuose. Reikėtų pasisaugoti ir nugalėti smalsumą pasidomėti „stebuklingu vaistu“ ar „magiška lieknėjimo priemone“. Tokius skelbimus priimta vadinti „šlamštu“, nes jais siekiama ne parduoti, o priversti žmones paspausti duotas nuorodas. Tai, kaip ir buvo minėta, gali būti žalinga kompiuteriui.

Įdėti skelbimą – visai paprasta

Vieni nemokami skelbimai internete pasižymi didesniu originalumu. Kiti yra kiek paprastesni ir jais siekiama perteikti pačią pagrindinę informaciją. Ar skelbimo teksto išsamumas turi tiesioginės įtakos paties skelbimo sėkmei? Tiesą sakant, sėkmingiausi ir daugiausiai dėmesio sulaukiantys nemokami skelbimai yra tie, kuriuose šalia teksto prisegtos dailios nuotraukos. Tokia realybė – žmonėms, perkantiems internetu, svarbu matyti tai, kas jiems siūloma. Jeigu nuotrauka patrauks akį, galbūt žmogus nepatingės paskaityti teksto. Tačiau jeigu fotografija yra nekokybiška, blanki, mažai šansų, kad potencialus pirkėjas įsijungs skelbimą tam, kad paskaitytų parduodamos prekės aprašymą. Kitaip tariant, kalbant apie skelbimo tekstą, jam reikėtų skirti nemažai dėmesio (būtina nurodyti svarbiausius dalykus, suteikti pakankamai informacijos, kad vėliau nereikėtų gaišti laiko ir atsakinėti į skambučius su vienu ir tuo pačiu klausimu), tačiau dar atidžiau reikėtų parinkti nuotraukas. Jos, tam tikra prasme, yra „skelbimo veidas“. Jeigu „veidas“ patrauks dėmesį, tikėtina, norėsite sužinoti daugiau. Be kita ko, skelbime reikėtų pasirūpinti nurodyti teisingą telefono numerį, nepamiršti pažymėti, kuriame mieste gyvenate, ar galite susitikti ir daiktą aprodyti „akis į akį“, ar tikitės parduoti iš karto. Nemokami skelbimai, kad ir kokio tikslo būtų jais siekiama, turėtų būti parašyti taisyklingai, laikantis kalbos normų ir reikalavimų. Skelbimuose įsiterpiantys keiksmažodžiai arba žargonas tikrai nepakels siūlomos prekės ar paslaugos populiarumo.

No comments:

Post a Comment