Sunday, February 16, 2014

CVbankas

Cvbankas pataria: darbo ieškokite atsakingai ir pozityviai nusiteikę
Ieškote darbo? Kasdien naršote cvbankas ir panašius portalus, ieškodami naujų pasiūlymų? Norite realizuoti save patrauklioje srityje? Siekiate stabilaus ir jus tenkinančio darbo užmokesčio? Tai pagrįsti ir visiškai realūs norai. Negalima tikėti tais, kurie kalba, jog Lietuvoje neįmanoma įsidarbinti. Darbo tikrai yra, tik reikia mokėti jo ieškoti. Jei šioje srityje trūksta žinių ar įgūdžių, visada padeda šiuo metu ypač populiarūs darbo ir darbuotojų paieškos portalai.

Darbo skelbimai: įvairios profesijos, skirtingi miestai

CVbankas
CVbankas
Virtualios darbo paieškos sistemos siūlo įvairaus pobūdžio darbo vietas. Kad būtų lengviau ieškoti profesinius įgūdžius atitinkančių pasiūlymų, visi skelbimai skirstomi į grupes. Pavyzdžiui, viename lankomiausių darbo portalų Lietuvoje – cvbankas – įvardijama daugiau nei 30 skirtingų darbo sričių. Tai lengvina darbo paieškas. Užėję į tokį internetinį puslapį pasirenkate jus dominančią darbo sritį (pavyzdžiui: inžinerija/mechanika, logistika/transportas, maisto gamyba, valstybės tarnyba, vadovavimas, žiniasklaida/viešieji ryšiai ir kt.) ir taip į akiratį pakliūva tik jums aktualūs darbo skelbimai. 

Galimas ne tik darbo srities, bet ir miesto, kuriame norima dirbti, pasirinkimas. Darbo paieškos sistemos į vieną vietą sutelkia visus konkrečiame mieste siūlomus darbus. Taip galima matyti, kur skelbiama daugiausia laisvų darbo vietų, kur ieškoti darbo sudėtingiau. Pavyzdžiui, šiuo metu cvbankas Kaune siūlo daugiau nei 800 darbo vietų, o tas pats cv bankas Vilniuje teikia jau beveik 1500 darbo pasiūlymų.

Portalai vienija ir darbuotojus, ir darbdavius

Žmonės, kurie ieško darbo, registruojasi internetiniuose darbo paieškos puslapiuose. Juose suteikiama galimybė išsaugoti savo gyvenimo aprašymus (CV), parašyti motyvacinius laiškus. Prisiminkite, jog juos rašyti reikia labai atsakingai: aiškiai nurodyti ankstesnes savo darbo vietas, patirtį, turimus įgūdžius, tiksliai parašyti, kur ir ką norite dirbti. Tai labai svarbu, nes minėtuose portaluose lankosi ne tik ieškantys darbo, bet ir jį siūlantys. Darbdaviai žino, ko nori, ir renkasi tam tikro regiono ar tam tikros profesijos darbuotojus. Juk ir patys, ieškodami darbo, nenaršome padrikai, bet surenkame mums tinkančius raktinius žodžius (cvbankas vilnius vadybininkas ir pan.) Todėl taisyklingai užpildyta ir užregistruota anketa padidina galimybes sulaukti darbo pasiūlymo.

Kaip tai veikia? Pavyzdžiui, Klaipėdoje esančios įmonės vadovas paieškos sistemoje gali įrašyti cvbankas klaipeda ir matyti būtent šiame regione esančius darbo ieškančius žmones. Jei būsite teisingai užpildę savo registracijos anketą – tarp matomų asmenų būsite ir jūs. Na, o tada darbdavys, perskaitęs CV, gali susidomėti aprašytomis kompetencijomis, ir nusprendęs, kad tinkate siūlomam darbui, pats kreiptis jūsų nurodytais kontaktais.

Patrauklus CV – geriausia savireklama

Dažnai kalbama, kad gerą darbą gauna tik tie, kurie turi pažinčių arba gali pasigirti svaria darbo patirtimi. Tai jau pasenusi tiesa. Šiais laikais ypač vertinamas žmonių komunikabilumas, lankstumas kintančiose situacijose, sugebėjimas pristatyti save. Todėl labai svarbią vietą darbo paieškos procese užima darbo pokalbiai ir CV kūrimas. 

Darbo pokalbis – kaskart kitoks, todėl sudėtinga jam pasiruošti ir dažniausiai tenka ekspromtu atsakinėti į darbdavio užduodamus klausimus. Tačiau iš anksto reikia apsvarstyti, ką galima papasakoti apie savo turimą patirtį, teigiamas charakterio savybes, pasidomėti įmone, kurioje planuojama darbintis, ir suformuluoti klausimus darbdaviui. 

Gyvenimo aprašymas (CV) ruošiamas iš anksto ir nuodugniai apgalvojamas. Rekomenduojama aiškiai orientuoti CV į konkrečią darbo vietą, nevartoti netaisyklingų žodžių, gramatinių klaidų, stengtis neatskleisti savo politinių, religinių ir kitokių pažiūrų, aiškiai nurodyti buvusias darbo vietas, įgytą išsilavinimą, kvalifikacijas. Jei atrodo, kad tai padaryti per sunku, galite kreiptis ir į specialistus: cvbankas kaune, Vilniuje siūlo specialistų rengiamas profesionalias karjeros konsultacijas (gyvenantiems mažesniuose miestuose įmanoma tokias paslaugas gauti naudojantis Skype).

Prie gyvenimo aprašymo pridedamas motyvacinis laiškas. Jame nereikia kartoti to paties, kas pasakyta CV. Motyvacinis laiškas turi atskleisti, kodėl būtent jūs tinkat šiam darbui, kodėl jums jo reikia, kuo galite būti naudingas organizacijai, o gal net prisidėti prie jos tobulėjimo ir plėtros.
Prie šių dokumentų rekomenduojama prisegti ir savo nuotrauką. Tai turėtų būti neutrali, oficiali fotografija (joje neturėtų matytis linsmo gimtadienio ar naktinio klubo aplinkos). O jei tokios neturite – geriau nedėti visai. 

Darbo pasiūlymų yra visada!

Atsiminkite, jog patrauklus darbas ir geranoriški darbdaviai laukia jūsų. Jums tereikia prisiminti, jog rezultatyvioms darbo paieškoms reikia:

  • Filtruoti darbo skelbimus pagal darbo sritį ir miestą;
  • Teisingai pasirinkti paieškose naudojamus raktinius žodžius (pvz. cvbankas lt darbas kaune  - paieška pateiks cvbanke esančius Kauno regiono darbo pasiūlymus);
  • Sukurti informatyvų CV, patrauklų motyvacinį laišką ir juos pateikti darbo paieškos portalui;
  • Pasiruošti darbo pokalbiui ir į jį keliauti tik su teigiamomis emocijomis!

Atkaklumas ir noras svarbesni už viską. Cvbankas, darbuotojų ir darbdavių pagalbininkas, primena: neranda tik tas, kas neieško. 

No comments:

Post a Comment