Thursday, June 6, 2013

Kambariu nuoma

Kambariu nuoma

Kambariu nuoma
Kambariu nuoma

Kambariu nuoma yra tokia dažnam Lietuvos piliečiui reikalinga paslauga, kad sunku net įsivaizduoti, jog ji galėtų tapti nepopuliari. Juk ne kiekvienas žmogus tam tikru jo gyvenimo momentu yra pajėgus gyvenamąjį būstą nusipirkti, be abejonės, ne kiekvienam to ir reikia, o tokiu atveju, kambariu nuoma tampa puikia išeitimi. Ypač stipriai pageidaujančių išsinuomoti kambariu skaičius padidėja pajūrio miestuose, atėjus sezonui, ir pradėjus maloniai šildyti saulės spinduliams. Juk niekas nenuneigtų, jog pakankamai trumpai Lietuvoje išsilaikantis šiltasis metų laikas, su dviguba nei kitu laikotarpiu jėga, vilioja žmones iš kitų miestų prie jūros. O kadangi daugelis jų negali pasidžiaugti nuosavu, draugų arba giminaičių būstu, kuriame galėtų bent kelioms dienoms apsistoti, nuoma tampa vienintele išeitimi. Be jokios abejonės, tokiu atveju, kiekvienas pageidauja naudotis kambariu, kuris būtų ne tik gražus, patogus bei tvarkingas, bet ir būtų išnuomojamas už patrauklią kainą. Taigi, kuriuose Lietuvos miestuose nuoma nėra sudėtingas procesas, užimantis daug brangaus laiko? Ir ar tokia butu nuoma yra įmanoma už nedidelę, vidutines pajamas turinčiam lietuviui priimtiną, kainą?



Pirmiausia, visada kiekvienam, pageidaujančiam išsinuomoti trumpam laikotarpiui būstą, vertėtų nepamiršti, jog kurortiniuose miestuose, pavyzdžiui, kambariu nuoma Palangoje, yra tiesiogiai susijusi su termometro parodymais ir sinoptikų prognozėmis. Tai yra visiškai natūralu, kadangi niekas negalėtų nuginčyti, jog žiemą tokio tipo miestuose galima rasti kelis kartus mažiau pramogų negu šildant saulei. Labai panašus faktas galioja ir pasidomėjus kambariu nuoma Klaipedoje – juk galima teigti, kad čia, atėjus vasarai, gatvės tiesiog atgyja, būna užpildytos žmonių, kurie džiaugiasi savo atostogomis ir bando pasisemti kuo daugiau įspūdžių, nes prisiminimais apie juos tuomet turės galimybę maitinti savo poreikio šilumai gyslelę visu, netrukus ateisiančiu, šaltuoju metų laiku. Visais laikais lietuvius ir užsienio turistus viliodavusi Kuršių nerija taip pat sulaukia be galo daug lankytojų, norinčių pasidžiaugti įspūdingomis kopomis. Jos pietinė dalis šiuo metu priklauso Lietuvai daug pasididžiavimo suteikiančiai gyvenvietei – Nidai. Juk ji pasižymi ne tik nepakartojamo grožio kompomis, bet ir išskirtine pastatų architektūra, įdomiais muziejais. Dėl tokių išskirtinių savybių niekas negalėtų nuneigti, jog kambariu nuoma Nidoje labai svarbi ne tik verslininkams, bet ir turistams.



Kituose, ne pajūrio Lietuvos miestuose, norint išsinuomoti ilgesniam arba trumpesniam laikotarpiui būstą, taip pat  labai svarbu atsižvelgti į metų laiką. Tačiau čia sinoptikų prognozės dažniausiai vaidina menkesnį vaidmenį. Tarkime, kambariu nuoma Kaune paprastai būna labiau susijusi su studentų atvykimu. Kitais atvejais čia dažniausiai būna palaikomas bendras nuomos poreikio lygis. Panaši statistika galioja ir su kambariu nuoma Siauliuose, tačiau visgi, čia bendras nuomininkų skaičius būna mažesnis. Pats įspūdingiausias skaičius pageidaujančių išsinuomoti būstą yra šalies sostinėje dėl pačių elementariausių priežasčių – tai yra didžiausias Lietuvos miestas, čia yra įsikūrę pagrindinės mokymo įstaigos (universitetai, kolegijos), todėl trauką į šią vietą būna stipriausia. Pavyzdžiui, 2 kambariu nuoma Vilniuje yra pati populiariausia tarp jaunų šeimų, jau turinčių arba artimiausiu metu planuojančių vaikutį.


Taigi, galima teigti, jog kambariu nuoma daugeliu atvejų priklauso nuo miesto arba gyvenvietės, kuriame pageidaujama bent jau laikinai turėti gyvenamąjį būstą. Dideliame mieste, kuriame galima rasti išskirtinių pramogų arba mokymo įstaigų, kurios sutraukia pačių įvairiausių šalies kampelių studentus, nuoma beveik visada būna populiaresnė nei kitur. Pavyzdžiui, niekas negali nuneigti, kad kambariu nuoma Londone yra reikalinga daug didesniam skaičiui žmonių nei Vilniuje dėl pačios paprasčiausios priežasties – šis ypatingas miestas ne tik turi daug gyventojų, bet ir sutraukia daug turistų. Taigi, tegu visada visiems atsiranda galimybė susirasti sau tinkamiausią būstą reikalingame mieste. Juk kambariu nuoma niekada nepraras savo populiarumo.